close
STIRI

În curând ne vom îndragosti de roboți! Ea este Sophia! Primul robot umanoid! 

img_5486

Roboții care arată ca oamenii, pot părea înfiorători, dar unii roboticieni pariază că aceasta este cheia pentru deblocarea unui viitor în care oamenii și calculatoarele să coexiste, la locul de muncă, alături unii de alții sau chiar să dezvolte relații.

Două echipe de cercetători, Hanson Robotics și Hiroshi Ishiguro Laboratories, au lucrat pentru a dezvolta roboți asemănători oamenilor. Dr. David Hanson conduce ingineri și designeri ce au creat-o pe Sophia, iar echipa Android are cele mai avansate tehnologii până în prezent. Sophia a fost activată prima oară pe 19 aprilie 2015.

Pielea Sophiei este facută din silicon brevetat si poate emula mai mult de 62 de expresii faciale. În interiorul ochilor sunt camere de filmat și fotografiat, combinate cu algoritmi ce permit să recunoască persoane fizice. Tehnologia de recunoaștere a vocii și a alfabetului îi permit Sophiei să proceseze vorbirea pentru a obține un discurs mai inteligent în timp. Hanson lucreaza cu IBM si Intel pentru a explora integrarea unora dintre tehnologiile lor.

 

Tags : robotsophiatehnologie