close
STIRI

Iată ce conține cu adevărat NUTELLA! Acum că știi, mai mănânci?

nutt

Nutella este produsă de compania italiană Ferrero, și unul dintre cele mai populare produse din lume. Ceea ce trebuie să știi însă, este faptul că acest desert delicios conține o mulțime de ingrediente nesănătoase.
Iată care sunt acestea: zahăr, ulei de palmier, alune, cacao, lapte degresat, zer, lecitină din soia, vanilină. Mulți oameni nu știu cât sunt de periculoase aceste ingrediente, dar Nutella tot susține că produsele lor nu include coloranți și conservanți artificiali.

Citește mai departe și vei descoperi că declarația lor este o mare minciună.

Vanilină: o aromă artificială (MSG)

Vanilină miroase și are gust de substanță chimică. Este un produs ieftin, datorită tehnologiei avansate. Poate fi găsită în 90% din produsele alimentare fabricate.

Glutamatul monosodic (MSG) este cel mai rău ingredient al vanilinei. Aceasta nu are beneficii pentru sănătate, căci nu este un nutrient, o vitamină sau un mineral. MSG funcționează ca excitotoxină, stimulând creierul și făcându-ne să credem că Nutella are un gust mai bun decât îl are de fapt.

Mulți oameni de știință și medicii spun că excitotoxina joacă un rol important în dezvoltarea tulburărilor neurologice, cum ar fi migrene, convulsii, infecții, dezvoltări neuronale anormale, anumite tulburări endocrine, obezitate, ALS, boala Parkinson, boala Alzhaimer, boala Huntington, etc.

Ulei de palmier
Acest tip de ulei, care este utilizat în multe alimente prelucrate, este luat din fructul arborelui de ulei de palmier. Este cel de-al doilea ulei de produse alimentare popular din lume. Uleiul de palmier ridică nivelul de colesterol din sânge, ceea ce ar putea duce la boli cardiace grave.

Lecitina din soia
Este de fapt un produs rezidual, care include solvenți și pesticide. De asemenea, consistența sa variază de la una fluidă la una solidă și gumată, din plastic. Lecitina din soia este utilizată ca un emusifiant care menține apa și grăsimile separate în alimente cum ar fi margarina, untul de arahide, bomboanele de ciocolată și înghețata.

De asemenea, trebuie să știi că soia modificată genetic poate conduce la scăderea fertilității, modificări imunologice în intestine și multe alergii.