close
STIRI

Danemarca adăposteşte cele mai înfricoşătoare cadavre – îi înjunghiau, le scoteau organele şi le tăiau carnea!

NMI 2003:14 Old Croghan Man

Mlaștinile din nordul Europei ascund mii de cadavre perfect conservate ale unor oameni care au murit acum mai bine de 2.000 de ani; toți au un lucru în comun: au fost asasinați.

Pe data de 6 mai 1950, doi fraţi s-au dus la o mlaștină din apropierea satului lor – Tollund, Danemarca, pentru a căuta turbă. În timp ce adunau turba, cei doi au găsit un cadavru în mlaștină care era în perfectă stare de conservare – purta pe cap o căciulă de blană, iar barba de trei zile, genele și ridurile feței erau vizibile cu ochiul liber. Iniţial, au crezut că bărbatul a fost asasinat și au anunțat poliția. Însă crima nu era atât de „proaspătă” precum părea.

 

În cartea „The Bog People” (cartea tratează misterul cadavrelor din mlaștini), se spune că timp de secole s-a extras turbă din mlaștinile daneze pentru folosirea acesteia pentru încălzire și pentru gătit.

În tot acest timp, excavatoarele au găsit între straturile de turbă oameni de culoare extrem de bine conservați.

Poliția a fost convinsă de faptul că respectivul cadavru din Tollund era un „rest” arheologic. În timpul transportului cadavrului pentru examinare, unul dintre bărbații care au ajutat la transportul cadavrului a suferit un infarct în acest timp.

Moartea violentă era un numitor comun în toate cazurile cadavrelor descoperite în mlaștinile de turbă.

„Mlaștina a cerut viață pentru viață – o ființă umană în schimbul cadavrului”.

În Danemarca se înregistraseră 166 de astfel de cadavre, majoritatea datând din anii 400-500 î.Hr. Cadavrele sunt diferite – copii, femei, nobili, țărani… însă toate împărtășesc aceleași două caracteristici: o stare excelentă de conservare și o moarte violentă.

Persoanele care aveau handicap erau considerate persoane cu puteri paranormale. Singura utilitate a unei asemenea persoane era aceea de a servi drept profet sau ghicitor; în cazul în care profețiile sale nu se îndeplineau era înjunghiat.

Un alt caz misterios este cel al fetei din Yde, descoperită într-o turbărie olandeză. Oamenii care au descoperit cadavrul fetiței au fost atât de șocați și de impresionați de modul de conservare al copilului (corpul său era intact, iar părul roșu ca focul îi acoperea fața și umerii), încât au crezut că văd un demon.

Arheologii muzeului din Drents au descoperit că fata era de fapt blondă, însă taninul prezent în turbă îi colorase părul într-un roșu aprins. Fata avea aproximativ 16 ani. Suferea de scolioză, o anomalie a coloanei vertebrale, iar picioarele sale erau strâmbe. De asemenea, era rasă pe o parte a capului, pedeapsă aplicată femeilor adultere.

S-a mai vorbit despre cazul bărbatului din Croghan, găsit într-o turbărie irlandeză în anul 2003. Se presupune că bărbatul a trăit între secolele II-IV î.Hr, iar moartea sa a fost extrem de violentă: a fost înjunghiat în piept de repetate ori, i-au fost scoase organele interne, i-au fost tăiate sfârcurile și, în final, a fost decapitat.

Tags : Bog bodiescadavremoarte violentaThe Bog People