close
STIRI

Ai auzit de tortură cu apa sau de moartea prin 1000 de tăieturi? Topul formelor BRUTALE de tortură

8-forme-brutale-de-tortura-folosite-pana-de-curand

Chiar dacă Evul Mediu a oferit cele mai înfiorătoare momente din istoria torturii, obiceiul acesta teribil si plin de cruzime n-a dispărut cu totul nici până azi.

1. Lipsirea de simţuri

Cea mai cruntă modalitate de tortură este să-l privezi pe om de unul din simţurile sale. În cazul de faţă, cel torturat este legat la mâini şi ochi, i se baga dopuri în urechi şi nas pentru a-l priva de 4 din cele 5 simţuri – văz, auz, miros şi simţul tactil. Eficienţa s-a dovedit a fi maximă în cazul acestei forme de torturi, victima neputând să reziste fără aceste simţuri.

2. Spânzurarea palestiniană

În acest caz, victima este legată cu mâinile la spate, iar acestea sunt ridicate şi legate apoi de o grindă. Pentru că suferinţa să fie şi mai mare, de victima erau agăţate greutăţi.

3. Interdicţia la somn

Victima este obligată să stea în poziţie verticală şi oricând încearcă să doarmă, este agresata fizic, supusă unor zgomote sau lumini puternice. Fostul prim ministru al Israelului, Menachem Begin povesteşte din experienţă personală că foamea sau setea nu se compară cu lipsa somnului – “mintea o ia razna, îţi tremură picioarele şi nu te poţi gândi decât la somn”.

4. Temperaturile extreme

Victima este dezbrăcată, băgată într-o celulă şi expusă la temperaturi extreme – fie de 50 de grade Celsius, fie de sub zero grade. Această tehnică este folosită şi în ziua de azi.

5. Violul

Violul şi sodomia sunt metode prin care victima este afectată atât fizic cât şi psihic. Nu doar femeile cad victime acestei forme odioase de tortură, aşa cum s-a observat în cazul torturilor din închisoarea Abu Ghuraib, unde americanii au obligat prizonierii bărbaţi să întreţină relaţii sexuale între ei.

6. Tortura cu apă

“Waterboarding” era o metodă inclusă într-o listă CIA a tehnicilor de interogare. În acest caz, fata victimei este acoperită cu o cârpă găurită peste care este turnata o mare cantitate de apă. Această tehnică declanşează reflexul scufundării specific mamiferelor ceea ce duce la dureri extreme, răni la nivelul creierului şi al plămânilor şi chiar oase rupte dacă victima încearcă să se elibereze. CIA refuza să dea un răspuns oficial prin care să spună dacă tehnica mai este folosită în continuare.

7. Linşajul

Linşajul este o formă de tortură prin care nu doar un individ, ci o întreagă gloata ia parte la torturarea victimei. Aceasta este spânzurata şi apoi bătută până la moarte. Acest gen de tortură a fost folosit în anii 50-60 în Statele Unite în conflictele rasiale, cele mai multe victime fiind de culoare.

8. Moartea prin 1000 de tăieturi

Chiar până în 1905, această formă de tortură era folosită în China. Victima era tăiată cu un cuţit foarte ascuţit. Întâi erau tăiaţi ochii pentru că victima să sufere şi mai mult pe parcursul întregii proceduri. Urmau la rând urechile, nasul, buzele, degetele de la mâini şi de la picioare şi în ultimă instanţă, mare parte a pielii. Întregul proces dura trei zile!