close
STIRI

Această soluție te va ajuta să elimini PESTICIDELE de pe fructe și legume. Uite ce trebuie să faci!

17274522_797516457070691_536283041_n

Faptul că fructele și legumele din alimentația noastră sunt tratate cu pesticide nu mai reprezintă un secret. Chiar dacă uneori trăim cu impresia că mâncăm sănătos, în realitate ne hrănim cu chimicale extrem de nocive pentru corpul nostru.

Există însă o soluție prin care putem elimina pesticidele din fructele și legumele cumpărate din supermarket sau de la piață. Această metodă este foarte simplă și la îndemâna oricui dorește să își protejeze sănătatea.

Pesticidele, odată ajunse în corpul nostru, pot cauza o mulțime de boli acute sau cronice. Așadar, este foarte important să eliminăm aceste substanțe de pe fructele și legumele pe care urmează să le mâncăm.

Iată care este cea mai simplă soluție pentru a face asta:

Primul pas pentru a îndepărta pesticidele este să spălăm fructele și legumele. Este foarte important de știut că spălarea cu apă sărată elimină reziduurile care apar, în mod normal, la suprafața fructelor și legumelor.
75-80% dintre acestea pot fi îndepărtate cu apă rece. Reziduurile de pesticide care sunt pe suprafața fructelor precum strugurii, merele, prunele, piersicile sau perele și pe anumite legume, de exemplu roșiile, necesită două sau trei spălări în apă foarte rece.

Legumele cu frunze verzi trebuie să fie foarte bine spălate. Reziduurile din legumele cu frunze verzi sunt îndepărtate destul de bine prin spălarea cu apă normală, cea pe care o folosim pentru gătit sau pentru spălat. Cu toate astea, trebuie să insiști și să te asiguri că le-ai spălat foarte bine înainte să le mănânci.

Există totuși o soluție mult mai eficientă decât acestea. Tot ce ai de făcut este să pui într-un bol sau în chiuvetă o cană de oțet și patru căni de apă. Lasă fructele și legumele să stea timp de o oră în acest amestec (merele non-organice trebuie lăsate cu 30 de minute în plus).

La final, scoate produsele din acea soluție și mai clătește-le o dată cu apă și vor fi numai bune pentru consum.

Tags : cum sa scoti pesticidele din legumelegume cu pesticide