close
PHOTO/VIDEOSTIRI

11 coincidenţe pe care îţi vine GREU SĂ LE CREZI, dar sunt cât se poate de reale!

Screenshot (30)

Viața este presărată cu diverse evenimente stranii și inexplicabile pe care le numim coincidențe. Unii compară coincidențele cu răspunsurile pe care Universul le oferă în anumite momente ale evoluției umane, alții cred că sunt doar pure întâmplări.

Indiferent de percepția fiecăruia, coincidențele fac parte din viața noastră chiar dacă le putem explica sau nu. Astfel, mulți oameni nu cred în coincidenţe, însă ele există sau cel puţin aşa arată istoria.

De exemplu, despre turnurile gemene există o legendă a ghinionului. New York City are 11 litere, la fel şi Afghanistan, numele lui George W. Bush şi numele teroristului care a ameninţat că va distruge turnurile gemene, Ramsin Yuseb. Primul avionul care a lovit turnurile gemene era zborul numărul 11 (Flight 11) şi avea la bord 11 membri ai echipajului. Statul New York a fost al 11-lea stat adăugat Uniunii. Tragedia a avut loc pe data de 11 septembrie. Data aceasta este a 254 zi din calendar. Numărul victimelor din avioane a fost de 254 (2+5 +4= 11). 911 este numărul de urgenţe în SUA.

Mai jos vă prezentăm și alte coincidențe uimitoare care au șocat o lume întreagă:

În iunie 1941, mormântul lui Timur Șchiopul a fost exhumat de antropologi sovietici, aceștia găsind în interiorul mormântului un bilet pe care scria: “Cine deschide acest sicriu va elibera un tiran mai mare decât am fost eu”. Ei bine, 3 zile mai târziu, Adolf Hitler a invadat Uniunea Sovietică.


În 1903, când William West a sosit la închisoarea Leavenworth, un funcționar a insistat că el a mai fost aici și înainte. Însă, mai târziu, s-a descoperit că un bărbat cu același nume ca al lui William West – care semăna foarte mult cu el – a fost în închisoare.


Un bust egiptean, expus la Muzeul Field din Chicago, seamănă izbitor cu Michael Jackson.


În timpul vieții sale, un sportiv pe nume Walter Summerford a fost lovit de fulger de 3 ori. Coincidență sau nu, după moartea sa și piatra funerară a fost lovită de fulger.


În anul 1930, Joseph Figlock mergea pe o stradă din Detroit (SUA), când un un bebeluş a căzut peste el de la etajul doi al unui imobil. Un an mai târziu, acelaşi bebeluş, de la acelaşi etaj a căzut peste acelaşi om. Din nou, cei doi au scăpat cu bine.


În 1975, Erskine Lawrence, un băiat de 17 ani a fost ucis de un taximetrist, în timp ce mergea cu motoreta lui. Numic ieșit din comun până aici. Însă, acesta a murit la un an după ce fratele său, Neville Ebbin, tot de 17 ani a fost omorât de același taximetrist, în aceeași intersecție.


Un reporter BBC a întrebat diferite persoane întâlnite pe stradă dacă își amintesc de derby-ul din 1967 dintre Everton și Liverpool, iar un bătrân a surprins pe toată lumea afirmând că el a fost unul dintre jucători.

A fost o simplă coincidență faptul că reporterul l-a întâlnit pe stradă pe Tommy Lawrence, fostul sportiv care a reprezentat Liverpool-ul între anii 1957 – 1971.


Enzo Ferrari, fondatorul Ferrari, a murit în 1988. Fotbalistul Mesut Özil s-a născut în 1988 și arată la fel ca Enzo Ferrari


Cu 14 ani înainte ca Titanicul să se scufunde, Morgan Robertson a scris un roman intitulat “Futility, or the Wreak of the Titan”, în care se pomenea despre o navă numită Titanic. Interesant este că această navă a avut același sfârșit tragic: s-a izbit de un ghețar și s-a scufundat în oceanul Atlantic.


Mark Twain s-a născut și a murit în aceeaşi ani în care cometa Halley a trecut pe lângă Pământ.


În 11 septembrie, 2001, înainte de atentatul terorist, a fost lansat un album de muzică, numit Live Scenes from New York. Pe coperta albumului erau desenate turnurile gemene în flăcări. După tragicul eveniment, toate albumele au fost retrase și au fost scoase cu o altă copertă.