close
SOCIAL

10 minciuni pe care noi le credem mereu!

preview-650×341

În viață, întâlnim o întreagă gamă de idei învechite despre ceea ce este presupune a fi bine și ce e rău. Am auzit niște lucruri atât de des încât începem să le acceptăm în mod automat, ca fiind adevăruri supreme, incontestabile. Deoarece multe dintre aceste lucruri sunt negative, atunci când ne dezmeticimm şi conştientizam că facem ceva greşit, deja suntem afectaţi de prezenţa acestor minciuni în viaţa noastră.

Tocmai despre asta vom discuta astăzi:

Minciuna 1: Singur înseamnă singur.

“Alone” nu înseamnă întotdeauna singur, și “relație” nu înseamnă întotdeauna fericit. Fiind singur niciodată nu va provoca la fel de mult rău ca și singurătatea pe care o simţi dacă eşti într-o relație greșită. Dacă lucrurile nu sunt bune între tine şi partener, bine, ia o pauză şi petrece ceva timp doar tu cu tine. Regăseşte-te, pune-ţi ordine în gânduri, aprecieaza propria ta valoare.

2: Fericirea vine atunci când ai tot ce vrei.

Greşit! Să fii fericit nu înseamnă că nu doreşti mai mult, înseamnă că ești recunoscător pentru ceea ce ai şi răbdător pentru ceea ce urmează să vină. Uneori suntem atât de prinşi în încercarea de a realiza ceva mare, că nu observăm lucrurile mărunte care dau viață magiei. Acestea sunt vremurile bune de care va fi dor în anii următori.

3: Durerea este ceva ce se poate vedea.

Nu subestima niciodată durerea unei persoane, pentru că, în tăcere, toată lumea se luptă cu ceva neplăcut. Unii oameni sunt pur și simplu mai bine la ascuns durerea decât alţii. Dacă nu știi ce se întâmplă în spatele ușilor închise, nu presupune.

4: Viața ar trebui să fie trăită după anumite tipare.

Obişnuieşte-te cu propriul tău ritm şi fă ceea ce ţie îţi place. Nu am auzit alt sfat mai bun!

5: Tu trebuie să arăţi/te porţi astfel…

Opreşte-te, nu te mai compara cu alte versiuni ale tale, reale sau imaginare.

6: Numai câțiva privilegiați au şansa să facă lucruri măreţe.

Eronat. Fiecare este demn de ceva mare, toată lumea se poate evidenţia prin ceva. Trezeşte-te şi spune: «Da, astăzi va fi o zi mare.» Și în fiecare după-amiază vei găsi un motiv pentru a spune: «Da, astăzi este o zi mare.» şi în fiecare seară vei găsi un motiv să spui: «Da, azi a fost o zi mare.»

7: Vremuri grele sunt inutile.

Uneori, pentru ca lucrurrile să meargă cu adevărat bine, ele trebuie să fie greşit interpretate. Dintr-o perioadă grea, putem să păşim cu mai multă încredere într-o înţelegere cu noi înşine.

8: Puterea este lipsa suferinţei şi durerii.

În realitate, cei cu adevărat puternici sunt acei oameni care au fost doboraţi şi au văzut cum este să fie rău. Nu au tăcut, nu au acceptat, ci au schimbat situaţiile în favoarea lor.

9: «Te iubesc», «Mulțumesc», «Îmi pare rău»

Chiar simţi să spui toate aceste lucruri atunci când o faci?:) Pune-ţi mereu această întrebare.

10: Visarea este o pierdere de timp.

Cele mai mari daruri sunt cele invizibile pentru ochi, dar simțite profund în inimă. Ceea ce putem vedea este, de obicei, doar o mică parte din ceea ce este posibil.