close
PHOTO/VIDEO

Merita vizitat – Castelul Corvinilor – Hunedoara

978×0 (1)

Castelul Corvinilor sau Huniazilor, situat in Hunedoara a fost cea mai vestită proprietate a lui Iancu de Hunedoara,  clădită în secolul al XV-lea. Cetatea medievală are o arhitectură gotică şi este una dintre cele mai importante din România. Află mai multe despre una dintre minunătiile Romaniei.

Monumentul Castelul Corvinilor are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar , precum si a vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Aceasta constructie a suferit de-a lungul timpului numeroase modificari devenind in timpul lui Iancu o somptuoasa locuinta nu numai un punct strategic.

Castelul are 42 de incaperi, doua terase, doua poduri si o suprafata construita de 7000 metri patrati.
Accesul in castel se face pe un pod de lemn, sustinut pe 4 piloni masivi de piatra, plasati in albia paraului Zlasti, lasand in urma curtea husanilor si nisa ce adaposteste statuia Sfantul Ioan de Nepomuk, protectorul podurilor si al trecerilor peste apa.

Adevarul.ro
www.adevarul.ro

Camera Torturii, este pe departe, cea mai de impact incapere. Incaperea este situata la subsolul Castelului, iar decorul este unul infricosator. Curiosii pot admira zecile de replici ale unor instrumente de tortura, folosite in epoca medievala. O masa de tortura, scaunul cu cuie, “cizma spaniola” sau clestele de smuls unghii sunt doar cateva dintre “masinariile mortii”, folosite pentru chinuirea nelegiutilor vremii, expuse in cele două sali intunecate, care ii atrag pe vizitatorii castelului.

www.adevarul.ro
www.adevarul.ro

Unele dintre piesele prezentate sunt si originale. Acestea dateaza din secolul al XVII-lea si au fost gasite, de-a lungul anilor, in incinta monumentului istoric, fiind pastrate si aratate acum turistilor care vin sa viziteze Castelul Corvinilor. De la decor pana la muzica de fundal, aceasta incapere iti va ramane in amintire, cu siguranta.

www.adevarul.ro
www.adevarul.ro

 

Tags : castelcorvinilorhunedoarahuniazilortortura