close
MUZICA

De ce este muzica mai bună decât medicamentele

muzica

Muzica înseamnă mai mult decât ritm și versuri care te prind. Muzica te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria și să îți dezvolți creierul sau chiar să îți îmbunătățești sănătatea.

Studiile au arătat că muzica ne ajută să stocăm noi amintiri și să ne păstrăm vii amintirile vechi. Acest lucru se datorează faptului că muzica stimulează o parte a creierului numită hipocampus, care este responsabilă cu stocarea pe termen lung.

Muzica poate salva vieți

Mai mulți cercetători le-au cerut studenților să aplice pacienților compresii pe piept pe ritmul melodiei “Stayin ‘Alive” de la Beegees. Cei care au respectat acest lucru și-au amintit mult mai ușor ritmul compresiilor, decât ceilalți. Ceea ce demonstrează, din nou, că reținem mai ușor anumite lucruri, atunci când le asociem cu muzica, iar în anumite cazuri, acest lucru poate salva vieți.

Cântă tare în duș

Vrei să începi ziua cât mai bine? Nu te mai abține și cântă în duș cât te țin plămânii. Alege melodii optimiste care îți dau o stare de bine. Astfel de piese au capacitatea de a-ți face ziua mai bună prin mesajele și bucuria pe care le transmit. Nu te îngrijora că vecinii vor fi deranjați de ceea ce cânți, lasă-te purtat de val!

Muzica te poate ajuta să lucrezi mai cu spor la sală!

S-a dovedit faptul că există o corelație puternică între muzica optimistă și exercițiile fizice. Atunci când asculți muzică ești mai greu distras de la ceea ce faci. Astfel te poți concentra mai bine la bătăile inimii și te poți antrena mai rapid.

Este ok să asculți muzică tristă

Indiferent de tipul de emoție pe care îl trăiești, muzica te poate ajuta să îl controlezi. E ok să asculți și muzică tristă sau de furie, pentru că te ajută să îți atingi mai ușor obiectivele și să fii mai optimist.

Muzica stimulează sistemul imunitar

Muzica are un efect calmant asupra noastră. Oamenii de știință au demonstrat că ascultarea de muzică optimistă duce la secreția de hormoni imunostimulatori, deci poate scădea nivelul hormonului stresului, cortizolul.

Data viitoare când ai o zi stresantă, dă drumul la muzică. Vei vedea că stresul și supărarea se vor topi o dată cu muzca.

Muzica îți face bine atât în interior, cât și în exterior. Așa că data viitoare când auzi o melodie care nu îți place, oprește radioul și dă drumul unei melodii pe care o iubești.

Tags : cum ne ajuta muzicala ce ne ajuta muzicamuzica