close
MONDEN

Speak – viata de moldovean in capitala

12821470_1035144286523938_8358511323870021517_n

Incepem seria unor interviuri, despre cum este sa fii moldovean in Bucuresti, cu SPEAK – Stefan Sprianu, care este mandru sa fie moldovean. S-a nascut la Bacau, unde si-a petrecut si prima parte a vietii, dupa care s-a mutat la Bucuresti. Experienta de moldovean in Bucuresti al lui Speak o puteti afla chiar de la el, in interviul de mai jos.

1. De cand esti in Bucuresti?
Undeva pe la inceputul verii 2007 m-am mutat in Bucuresti. Totul s-a intamplat foarte repede, in mai putin de doua saptamani, am luat decizia si m-am si mutat.
Speak's Facebook Page
https://www.facebook.com/speakofficial

 

2. Care a fost prima experienta in Bucuresti? Ce-ti aduci aminte din primele zile, dupa ce ai plecat de acasa?

Prima experienta cu Bucurestiul a fost atunci cand am iesit in trafic. Nu aveam permisul de foarte mult timp, iar la primul contact cu stilul “bucurestean” de condus, m-am panicat. Tin minte ca eram in sensul giratoriu de la Romana, venind dinspre Magheru, unde am facut mare accident la semafor intrand in spatele unei masini…cu numere de Bucuresti! Imagineaza-ti un moldovean vinovat in mijlocul intersectiei de la Romana…
3. Cum ai fost primit in “comunitatea capitalei”? (avand in vedere prejudecatile despre moldoveni/moldovence, accent etc)
 
O faza foarte funny a fost in parcarea unui cunoscut mall din Bucuresti. Ieseam din parcare, iar o alta masina, bineinteles cu numere de Bucuresti era sa intre in mine. Cum era de asteptat, tot domnul de la volan s-a dat jos la mine si a inceput sa ma injure. Problema a fost ca eu conduceam o alta masina care avea numere de Bihor. Imagineaza-ti un moldovean coborandu-se dintr-o masina de Bihor. Saracul om la cat era de nervos, nu mai intelegea nimic cand am inceput sa vorbesc si sa ripostez in moldoveneste. Dupa toate astea, am batut palma si am inceput sa radem de momentul in sine, haios. Deci oameni buni, moldovenii sunt peste tot, chiar si in masini de Bihor! :))
4. Un mesaj moldovenesc pentru cei care te urmaresc.
 

Fiecare bucurestean se trage dintr-un neam de pe undeva de prin tara…si cum Moldova este mare…undeva la baza toti avem o urma de moldovean in noi! Va pup! 🙂

Asadar, moldovenii sunt peste tot.
Fiti pe faza sa vedeti cine urmeaza in seria interviurilor despre moldoveni celebri la Bucuresti.

Tags : celebrumoldoveanmoldoveni in Bucurestispeakstefan sprianuviata la Bucuresti