close
FILME

Ce film a fost popular în anul în care te-ai născut – află şi tu!

Screenshot

Filmele fac o treabă incredibilă în a aduce întotdeauna oamenii împreună, făcându-i să-și împărtășească idei și preferințe în materie de…orice li se pare lor relevant. Unele filme te fac să vorbești despre ele câteva zile, altele câteva ore, iar pe unele le ții minte încă de când erai mic copil – atât de reușite au fost.

De-a lungul anilor, cu toții am putut observa acele filme care au zguduit din temelii lumea cinematografică și care au fost numite „cele mai bune filme ale anului”. Așa că ne-am decis să facem o listă a celor mai bune filme de-a lungul anilor, căci e foarte grozav să te uiți în urmă și să vezi care au fost preferințele a mii de oameni pe vremea când tu de-abia te nășteai.

Pregătește-te pentru o incursiune pe tărâmul amintirilor, începând cu anii 1900!

1990: Home Alone

Un alt film de Crăciun care a fost cel mai bun film al anului și care încă rămâne un clasic.

1991: Beauty and The Beast

Doar timpul ne va spune dacă remake-ul din 2017 va fi cel mai bun film al anului. Acesta cu siguranță a fost!

1992: Aladdin

Disney era pe val în anii 1900.

1993: Jurassic Park

Efectele speciale ale acestui film au fost incredibile pentru acea vreme, așa că nu e de mirare de ce a avut atât de mult succes.

1994: The Lion King

Știm cu toții cât de uimitoare e povestea aceasta, dar hai să ne oprim o secundă și să ne gândim la soundtrack…chiar și după 20 de ani, pun pariu că încă îl puteți fredona în gând.

1995: Toy Story

Probabil una dintre cele mai bune lucrări care au venit vreodată din partea Disney/Pixar. Nu poți da greș cu duo-ul Tim Allen și Tom Hanks.

1996: Independence Day

Deși filmul a avut câteva limitări, datorită cererii mari din partea publicului care a adorat efectele speciale, a devenit un succes.

1997: Titanic

Clasic și distrugător de inimi. Filmul a acumulat 1,84 miliarde de dolari și a fost primul film din istorie care a ajuns la cifra de un miliard încasări.

1998: Saving Private Ryan

Acest film trebuie să fie remarcat pentru acuratețea cu care descrie războiul și pentru faptul că a fost universal acceptat. Dacă nu ai văzut filmul ăsta, fă-ți o favoare și urmărește-l.

1999: Star Wars Ep I.: The Phantom Menace

Chiar trebuie să spun mai multe?

2000: How the Grinch Stole the Christmas

Faptul că un film despre Crăciun a fost cel mai popular din acel an spune foarte multe despre succesul lui.

2001: Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

Ăsta era filmul despre care toată lumea vorbea, fără excepție. Și încă mai este.

2002: Spider Man

Pentru că oamenii adoră întotdeauna un sărut în ploaie, preferabil cu capul în jos.

2003: Finding Nemo

Acest film e perfect. A învins chiar și The Lord of the Rings: The return of the King. Deci, ce-ți spune asta?!

2004: Shrek 2

Fanii acestui film cred că fiecare în parte ar fi trebuit să ajungă pe primul loc în top filme ale anilor respectivi. Tu ce părere ai?

2005: Star Wars Ep. III: Revenge of the Sith

Cred că până la ora asta te-ai convins că fiecare film din seria Star Wars este mai bun decât predecesorul și așa mai departe. Da, și noi.

2006: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Pentru că Johnny Depp, deh!

2007: Spider Man 3

Vânzarea biletelor pentru acest film a fost de 6 ori mai mare decât pentru cel de-al doilea film din serie, așa că te mai miri de ce se află pe locul 1 în preferințele publicului din anul 2007? Eu nu.

2008: The Dark Knight

Un alt film cu supereroi care a rupt gura târgului, cum se spune. Nici o surpriză până acum. Plus, toată lumea a fost foarte încântată să-l vadă pe Heath Ledger interpretându-l pe Joker.

2009: Avatar

Regizorul James Cameron a întârziat apariția acestui film ani întregi, pentru că nu era în totalitate mulțumit de tehnologie și de efectele secundare. Se pare că a meritat așteptarea.

2010: Toy Story 3

Toy Story este o altă franciză extrem de cunoscută și îndrăgită de public, iar dacă și tu ai plâns la acest film, atunci clar își merită titlul.

2011: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II.

Citește și: Unul dintre cei mai odioși criminali în masă din istorie – Martin Bryant
Având în vedere că acest film a fost cel care a încheiat franciza Harry Potter, suntem cu toții bucuroși să constatăm că a avut un succes enorm.

2012: The Avengers

Cred că vei observa destul de repede că filmele cu supereroi prind cel mai bine la public, așa că în mod cert poți înțelege de ce acest film și-a câștigat locul în topul celor mai bune filme ale anului 2012.

2013: The Hunger Games: Catching Fire

Cu o serie de filme atât de populară, nici nu e de mirare că acest film a ajuns în topul anului 2013. Katniss este în continuare una dintre eroinele preferate ale publicului de pe întreg mapamondul.

2014: American Sniper

Bradley Cooper cu siguranță a ieșit din zona lui de confort în acest film, și și-a luat revanșa. Acest film cutremurător și-a câștigat pe merit titlul de cel mai bun film al anului.

2015: Star Wars Ep. VII: The Force Awakens

Extazul și entuziasmul a fost mai mult decât real, iar filmul cu siguranță s-a ridicat la nivelul așteptărilor publicului de pretutindeni, ba chiar și dincolo de acestea! Star Wars rămâne în continuare unul dintre cele mai memorabile filme ever!

2016: Finding Dory

Nu e de mirare că filmul a fost cel mai bun din acest an, cu un buget de 200 de milioane de dolari și încasând 1,027 miliarde de dolari.