close
FILME

2016 – filmele primaverii

923215l-640×400-b-fc5ef0af

Filme cu mare succes la public au putut deja fi văzute în ultimele săptămâni la cinema, iar Zootopia şi Allegiant cu siguranţă vor fi urmate de titluri încă şi mai populare. Iată mai jos o trecere în revistă a premierelor care ne-ar putea impresiona până la sfârşitul lunii mai.

10 Cloverfield Lane/Strada Cloverfield 10 (8 aprilie)
Fără a fi tehnic un blockbuster, filmul a avut cronici atât de bune şi a fost înconjurat de un asemenea mister, încât ar putea să surprindă cu cifrele sale de box office şi la noi în ţară. Producătorul J.J. Abrams a spus că thrillerul are ADN-ul lui Cloverfield, hibridul monster movie/found footage lansat cu succes în 2008. Mary Elizabeth Winstead interpretează o tânără care se trezeşte prizonieră într-un buncăr controlat de un bărbat între două vârste (John Goodman). Captiva face totul pentru a evada, deşi i se spune încontinuu că în afara buncărului nu o aşteaptă decât moartea. Ce va descoperi ea de îndată ce deschide uşa i-a luat prin surprindere pe suficienţi critici pentru ca 10 Cloverfield Lane să devină unul din cele mai lăudate filme de la începutul anului.

Cartea junglei/The Jungle Book (15 aprilie)
Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Extraordinar de populara animaţie lansată de Disney acum aproape o jumătate de secol are parte de un remake live action, în care pantera Bagheera (Ben Kingsley) şi ursul Baloo (Bill Murray) vor fi nevoiţi să-l ajute pe puiul de om Mowgli să scape de vocea seducătoare a pitonului Kaa (Scarlet Johansson), de colţii tigrului Shere Khan (Idris Elba) şi de planurile diabolice ale urangutanului Louie (Christopher Walken).

www.cinemagia.ro
www.cinemagia.ro

The Huntsman Winter’s War/Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii (22 aprilie)
Un prequel la Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător, premiera din 22 aprilie ne-o arată pe Emily Blunt în rolul neîndurătoarei Crăiese în stare să transforme totul în jur în gheaţă cristalină. Soră a Ravenei, personajul interpretat de Charlize Theron în primul film, Crăiasa se va trezi în luptă cu oamenii. Îi va sta în cale vânătorul Chris Hemsworth, ajutat de partenera sa intepretată de Jessica Chastain, într-unul din puţinele roluri de acţiune ale carierei.

Captain America: Civil War/Căpitanul America: Război civil (6 mai)
Supereroii revin din nou în atenţie în mai, cu acest film deja etichetat neoficial drept Avengers 2,5. Grupaţi în spatele Căpitanului America (Chris Evans) sau în spatele lui Iron Man (Robert Downey Jr.), ceilalţi supereroi luptă împotriva sau susţin Registration Act, lege ce obligă supereroii să dea socoteală autorităţilor mondiale pentru faptele lor. Este începutul sfârşitului prieteniei dintre Căpitan şi Iron Man, cei doi trezindu-se oponenţi în încleştări spectaculoase. În Războiul civil se vor implica mai mulţi supereroi, dar niciunul nu este atât de aşteptat ca primul Spider-Man creat de Marvel, întrezărit în cel mai recent trailer al filmului.

X-Men: Apocalypse (20 mai)
The Angry Birds Movie/Angry Birds – Filmul ar putea provoca şi el senzaţie din 13 mai, dar statutul de blockbuster este mai potrivit pentru filmul din 20 mai al lui Bryan Singer. Apariţia mutantului Apocalypse, primul mutant din istorie, va pune destinul întregii lumi în cumpănă. Adulat de oameni în urmă cu milenii, Apocalypse este foarte nemulţumit de starea actuală a globului şi e gata de orice pentru a reseta istoria cu ajutorul aghiotanţilor săi. Printre aceştia se va afla şi Magneto (Michael Fassbender), ceea ce va complica şi mai mult lucrurile pentru Profesorul X şi ajutoarele sale.

Alice Through the Looking Glass/Alice În Ţara Oglinzilor (27 mai)
Primăvara se termină cu un nou dezmăţ vizual marca Tim Burton, deşi regia sequelului a fost asigurată de James Bobin. După ce aventurile anterioare ale lui Alice (Mia Wasikowska) au depăşit un miliard de dolari încasări în lume, un sequel era mai mult decât obligatoriu. Eroina se va întoarce în Ţara minunilor, ceea ce o va face să reîntâlnească personaje familiare, dar şi feţe noi în acest film pentru care a lucrat o adevărată armată de specialişti în efecte speciale şi o armată încă şi mai mare de scenografi şi creatori de costume.

Tags : Alice in Tara OglinzilorApocalypsecartea jungleicinemacinemagiafilmfilmepremierapremiereprimavarax-men