close
DE ZI CU ZISOCIAL

Salveaza-te! 6 idei cum sa ai timp pentru orice iti doresti sa faci

Manager working in office at night and drinking coffee at his workplace

Uneori, la locul de muncă, aveți atât de multe sarcini de facut dintr-o dată, că simți ca in urmatoarele secunde creierul tau este pe cale de a exploda. Ca urmare, trebuie să stați peste program la birou sau sa munciti de acasa. Acest lucru va dauna timpului vostru liber, timpului pentru odihna, somn, dar pe termen lung va dauna si sanatatii.

Iata cateva idei, cum sa maximizati timpul de lucru, astfel incat sa aveti timp liber si pentru voi:

Nu mai munciti peste program

Adaugand mai multe ore la ziua de lucru, nu inseamna ca veti creste productivitatea activitatilor. Daca ganditi ca odata cu numarul de ore state peste program va veti atinge mai multe task-uri, ganditi gresit. Timpul peste program, nu va ofera decat comoditatea unui timp indelungat, stiti ca nu sunteti presat de timp si va veti prelungi timpul alocat unei activitati, astfel incat rezultatul final va fi acelasi. Insa oboseala acumulata va fi mai mare. Asadar, maximizati-va timpul de lucru pentru activitatile avute.
working-late_2651923b

Spuneti “NU”

Ce e mai important? Cantitatea activitatilor sau calitatea acestora? Incercand sa va supraincarcati cu task-urile altora, riscati sa nu le indepliniti pe niciuna asa cum ar trebui. Important: trebuie sa fiti focusat pe ce este prioritar in activitatea voastra.

Manager working in office at night and drinking coffee at his workplace
Manager working in office at night and drinking coffee at his workplace

Opriti-va de a face toate activitatile de unul singur

Invata sa delegi. Nu mai munci de unul singur. Roaga pe cineva sa te ajute in task-uri neimportante sau care ocupa mult timp si nu sunt prioritare in activitate. Pentru a nu pierde timpul cu activitati care v-ar ocupa timpul nefolositor, cauta o persoana sa te ajute.

Uita de perfectionism

Asa cum arata studiile de specilitate, perfectionistii pierd timpul pe finalizarea lucrurilor marunte. Fiind focusat pe lucruri inutile su putin importante in activitatea per ansamblu, riscati sa pierdeti focusul pe activitatea mare si pe responsabilitatea acesteia.

Automatizarea activitatilor repetitive

Aveti activitati care trebuie facute zilnic? Spre exemplu, in fiecare zi trebuie sa sunati acelasi client? Aveti de editat in fiecare zi poze? Atunci cauta un program care sa faca asta in locul tau. Scrie raspunsul automat si programeaza-l pe fiecare zi de lucru.
Overtime-Businessman

Ia-ti o pauza si nu fa nimic

Cand ai capatat timpul liber, fii sincer cu tine si nu fa nimic. Ia-ti un timp sa stai degeaba. Nu te mai gandi la job sau la ce ai de finalizat. In acest timp, mintea se va odihni si vei fi mult mai productiv cand o vei lua de la capat. Mintea are nevoie de pauze.
coffee-393836_640

 

 

Tags : activitatepauzasupra incarcaretimp libertimp maximizat