close
DE ZI CU ZI

Oja cea de toate zilele – practici neobisnuite

CIATE-lipsnails_648x480

Ce poti face cu oja de unghii? Daca noi o consideram utila doar pentru infrumusetare, iata cateva mici trucuri care vor face diferenta cand va veti afla in incurcatura.

Daca un surub minuscul de la ochelari va joaca feste si nu vrea sa intepeneasca deloc, atunci strangeti-l cat puteti de tare si apoi dati cu putin lac de unghii peste varful sau. Incepand din acest moment, ochelarii vor sta ferm pe nasul vostru, fara sa mai joace in vreun fel. Aceeasi reteta functioneaza si pentru un nasture slab. Aplicati un strop de oja in centru, de preferat in culoarea nasturelui, astfel incat firul de ata sa nu se mai destrame.

www.casepractice.ro
www.casepractice.ro

Sprayul cu spuma de barbierit rugineste usor in baie, mai ales partea inferioara care sta pe marginea cazii sau a chiuvetei. Atunci cand il cumparati, aplicati repede un strat de oja la baza sprayului si rugina isi va cauta alt loc pentru a se manifesta. Procedati la fel cu suruburile metalice ale unui capac de WC – nu numai ca nu vor rugini, dar oja le va fixa mult mai bine.

Cand trimiteti o scrisoare sau un colet si vreti sa va asigurati ca ploaia nu va sterge adresa destinatarului, aplicati un strat de lac transparent peste locul unde este scrisa. Lasati cateva minute sa se usuce si apoi expediati cu incredere coletul sau scrisoarea.

Bijuteriile ieftine, imitatiile si alte brizbrizuri pe care le folositi ca accesorii, dar care isi pierd in timp luciul, il pot mentine pentru mai mult timp daca sunt acoperite intr-un strat de oja.

Daca v-ati zgariat masina, aplicati un strat de lac transparent astfel incat suprafata respectiva sa nu rugineasca. Crapatura intr-un parbriz poate fi tinuta sub control daca aplicati oja la capatul care se extinde. Lucrati la umbra si aplicati lacul dupa ce ati curatat bine locul. Mutati apoi masina la soare pentru ca oja sa se usuce. Nu este o solutie care garanteaza oprirea extinderii crapaturii, dar macar o incetineste, astfel incat sa puteti cauta cea mai buna oferta pentru inlocuirea parbrizului.

Tags : casacasnicfrumuseteinfrumusetarelac de unghiineobisnuitojatrucuriutilizare