close
DE ZI CU ZIPHOTO/VIDEOSTIRI

Locuri din lume interzise publicului!

35-2

In intreaga lume exista locuri care vor ramane in afara limitelor. Mai jos va sunt prezentate unele dintre cele mai fascinante locuri de pe pământ – de la seiful care conține formula secreta extrem de râvnita, Coca-Cola, pana la o insula locuita de mii de șerpi. Unele dintre acestea sunt închise temporar pentru public în timp ce altele vor rămâne așa permanent, ceea ce înseamnă ca explorarea lor va trebui să se desfășoare prin intermediul imaginației.

1. Royal Air Force Station Menwith Hill

Situat la vest de Harrogate în North Yorkshire, această baza Station Royal Air (RAF) acoperă aproximativ o milă pătrată de teren mlăștinos. Detinuta de către Agenția Nationala de Securitate SUA (NSA), se crede a fi cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Structurile sale, ca niste mingi de golf distincte, se spune ca sunt folosite pentru a monitoriza în secret comunicații de interceptare.

Controversa rămâne, în special în rândul activiștilor care nu sunt siguri dacă activitățile secrete desfășurate în baza sunt acceptabile, sau responsabile, pentru publicul britanic.

Dave Challender

2. Bohemian Grove

La aproximativ 75 de mile nord de San Francisco, veți găsi o regiune Redwood numita Bohemian Grove. În fiecare an, în ultimele săptămâni ale lunii Iulie, o parte dintre cei mai bogați si mai puternici oameni se întâlnesc la Monte Rio pentru a bea și a discuta secrete de schimb. Trebuie să fii un membru al clubului Bohemian pentru a obtine intrare libera în aceasta tabără. Se zvoneste ca au existat câtiva care au reusit sa se strecoare, printre ei numindu-se regizorul Alex Jones, care a intrat cu un grup de colegi și o cameră ascunsă, dar si editorul Fair Alex Shoumatoff , care a fost arestat pentru violare de domiciliu în anul 2008.

Sondra London

3. Seiful formulei secrete Coca-Cola.

Formula Coca-Cola creata de farmacistul John Pemberton S. in 1886 , este considerata ca fiind unul dintre cele mai mari secrete comerciale din lume. În 2011, compania Coca-Cola muta reteta veche de 125 de ani, din seiful original din SunTrust Bank in centrul orașului Atlanta la World of Coca-Cola.

Oaspeții pot vizita World of Coca-Cola dupa ce trec printr-un punct de control, foarte strict din punct de vedere al securitatii și pot vedea chiar casa formulei secrete, dar toate acestea ca un mic teaser, seiful fiind foarte bine păzit.

O căutare rapidă pe Internet vă va duce la multe retete similare, deși nici una nu a fost confirmata oficial.

4. Arhivele Secrete ale Vaticanului

Arhivele Secrete ale Vaticanului, mai exact arhive private, stochează documente personale ale papei, care datează din secolul al 8-lea. Deși arhivele au fost inchise pentru public în trecut, Papa Leon al XIII-lea a acordat acces la cercetători experți în secolul al XIX-lea.

5. Pine Gap

Pine Gap este o stație de urmarire prin satelit situată aproape de Alice Springs în Australia Centrală. Stația secreta, este facilitatea de apărare comună atât a Australiei cat și a Statelor Unite ale Americii, adesea asociata cu Agenția Centrală de Informații (CIA). Edward Snowden a numit-o ca fiind una dintre facilitățile cheie în supravegherea SUA.

6. Moscova Metro – 2

A nu se confunda cu metroul din Moscova, Metro – 2 este un sistem special de metrou. Zvonurile spun că a fost construit pentru liderul Iosif Stalin. Unii cred că acesta a fost menit să ofere ofițerilor de rang înalt, inclusiv Stalin, acces ușor la un “concediu” de evacuare, în special în cazul unui război nuclear.

Excavatoare gigante au lucrat pentru a gasi aceasta constructie inca de prin anii ’90. Deși existența sa nu a fost confirmata sau negata, a fost menționata într-o vizualizare de documente al Departamentului Apărării SUA.

7. Club 33

Acest club privat este situat deasupra Blue Bayou in New Orleans in piața din Disneyland Park, Anaheim. Walt Disney a creat inițial clubul pentru demnitari, investitori și alte VIP-uri. Pretului accesului in calitate de membru fiind de 11.000 $ pe an. Se presupune că lista de așteptare pentru potențialii membri este atat de lunga incat ar trebui sa se astepte foarte multi ani pentru a intra in acest club. Bineinteles, au existat si exceptii speciale, făcute pentru oameni, pentru a lua masa la club ca un vizitator de o zi. Celebrity – spotting este un cadou pentru vizitatorii de o zi in acest club.

8. Zona 51 (Area 51)

Area 51 a crescut în popularitate pentru asocierea sa cu secretul de stat și cu navele spațiale extraterestre promovate in productiile de la Hollywood. Acum câțiva ani, CIA a lansat documente, recunoscând oficial zona din Nevada, situata la aproximativ 125 mile nord-vest de Las Vegas. Scopul acestei baze militare este de testare a programelor de supraveghere aerian ale guvernului american.

9. Centrele de date Google

V-ați întrebat vreodată cum Google reușește să ofere stocare gratuita de e-mail pentru sute de milioane de utilizatori Gmail, de peste 3 miliarde de interogări de căutare de zi cu zi, milioane de licitații de anunțuri și videoclipuri YouTube? Uneori ne bazăm pe Google mai mult decât ne bazăm pe propriile noastre amintiri. Miliardele de pagini pe care compania ni le indica zilnic – în timp real – sunt stocate in centre de date din intreaga lume. Fiind un gigant global, angajații trebuie să învețe cum să păstreze secretele din spatele acestei activitati. În 2012, cu toate acestea, Google a publicat fotografii ale centrelor sale de date pentru public.

Aceasta fotografie este de o instalație de răcire centrală din Douglas County, Georgia, centru de date Google.

Google/Connie Zhou

10. Ilha da Queimada Grande ( Insula Șerpilor )

Ilha da Queimada Grande sau Snake Island, este o insula de nelocuit la aproximativ 90 mile în largul coastei de Santos, Brazilia. Aici veți găsi mai mult de 2.000 de vipere (Lancehead), unul dintre cei mai veninosi serpi din lume. Se spune ca otrava sa topeste carnea din jurul muscaturii. Potrivit VICE, acesti serpi sunt atât de rari încât contrabandiști ii vand pe piata neagra cu până la 30.000 $ bucata.

Nat Geo Wid

12. Insulele Heard si McDonald

Situate în sudul Oceanului Indian, la aproximativ 1,700 km de Antarctica si 4,100 km de Perth, Insulele Heard si McDonald sunt bucati de teren numai cu vulcani activi si sunt evaluate pentru ecosistemele lor rare. Plantele si animalele exoctice lipsesc. Zona este bine cunoscuta pentru Big Ben, un vulcan activ care se ridica la 2.745 de metri.

NASA Earth Observatory

13. North Sentinel Island, insula din Oceanul Indian

North Sentinel Island este considerată a fi una dintre cele mai periculoase insule din lume, deoarece localnicii refuza orice contact din afară, existand cazuri in care acestia au ucis turisti. În schimb, localnicii se confruntă cu o boala amenintatoare la care nu au nicio modalitate de combatere. Insula de dimensiunea Manhattan-ului, aparține unui grup de Insulele Andaman din Golful Bengal, iar guvernul din India a declarat insula si împrejurimile sale o zonă de excludere.

sursa articolului: Peaceful Century

Tags : interziselocuripamantpe