close
DE ZI CU ZI

Cum te influenţează job-ul – 82% dintre noi ne plângem de măcar unul dintre aceste aspecte!

4

Locul tău de muncă îți influențează viața în nenumărate moduri. Fericirea, sănătatea, felul în care decurge fiecare zi a ta depinde de el.

Locul tău de muncă nu este doar o modalitate prin care îți câștigi existența, el are un impact important asupra stilului tău de viață, asupra sănătății tale și asupra stării tale de spirit. Nu mă refer la veniturile pe care ți le oferă, ci la atmosfera de la birou, la lucrurile și la oamenii care te înconjoară timp de cel puțin 8 ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Iată de ce anume trebuie să ții cont în ceea ce privește locul tău de muncă, ce lucruri pot fi îmbunătățite și care dintre ele depind de tine:

Drumul până la birou îţi influenţează starea de spirit:

Poate că distanța până la locul de muncă nu te interesează la început, însă, odată cu trecerea timpului, orele pierdute în trafic își vor pune amprenta pe starea ta de spirit. La cele opt, nouă ore pe care le petreci la birou se pot adăuga alte două ore petrecute pe drum, așa că atunci când alegi un loc de muncă, e bine să iei în calcul și acest aspect.

În marile orașe, problema timpului petrecut pe drum până la birou este cu atât mai stringentă, pentru că drumul poate fi extrem de lung și stresant. În final, ajungi la birou irascibil/ă și cu puterea de concentrare la pământ.

Felul în care arata biroul tău se reflecta în productivitatea angajaţilor:

Este deja cunoscut faptul că felul în care este decorat locul în care îți petreci mult timp este deosebit de important pentru felul în care te simți. În ceea ce privește locul de muncă, trebuie să știi că lumina naturală din plin și un spațiu deschis, colorat și aerisit te vor ajuta să fii mai productiv/ă și să ai o stare de spirit mai bună.

Şi plantele au o influență pozitivă, așa că adu-ți un mic ghiveci la birou pentru a te ajuta să elimini stresul.

Colectivul – te ajuta sau te trag în jos?

Echipa din care faci parte îți poate fi un real sprijin sau te poate trage înapoi atât din punct de vedere profesional, cât și psihologic. Dacă ai un mediu de lucru populat cu persoane negativiste, mereu irascibile și cu care îți este greu să comunici, fii sigură că acest aspect nu va rămâne fără consecințe. Cu timpul, micile nemulțumiri provocate de colegii cu care nu rezonezi când vine vorba despre etică de lucru se vor transforma în frustrări și te vor determina să privești mersul la serviciu ca pe o adevărată corvoadă.