close
DE ZI CU ZISTIRI

Consumul alimentelor în cantitatea asta TE UCIDE – ce cantitate de apa îţi poate fi fatală!

too-much-of-coffee_thumb-640×360

Doza de cafea pe care o bei TE POATE OMORÎ! Nu ştiai asta… câte cireşe este bine să mănânci, înainte să devină periculos? Cât despre apă, lichidul fără de care nu putem supravieţui, aveai habar că băută în exces poate să te ucidă?

Încă din copilărie am învăţat că anumite substanţe este bine să fie evitate, dacă vrem să ne menţinem starea de sănătate. De exemplu, 200 mg de mercur pot ucide un om, iar un singur gram de polonium este letal pentru mai bine de 50 de milioane de inşi. Cu toate acestea, nu ni s-a spus faptul că ceva atât de simplu şi banal precum apa, cafeaua sau alcoolul ne pot cauza decesul dacă sunt consumate în cantităţi mai mari.

Câtă cafea ne poate aduce moartea?

Cafeaua este o sursă bogată de cofeină. Iar cofeină acţionează asemenea unui drog, care amplifică bătăile inimii şi poate cauza un atac de cord. Totuşi, pentru a ajunge la consumul unei doze letale, trebuie să bei aproximativ 3 căni de cafea în fiecare oră, timp de 24 de ore. Ne referim la o proporţie de 70 de căni de cafea… de atât este nevoie pentru a aduce moartea.

Apa ne omoară!

Surpriză în cazul lichidului esenţial traiului, apa, este că nu e un pericol consumul propriu-zis, ci… minutele petrecute sub apă. Dacă bagi capul sub apă vreme de 4 minute, funcţiile creirului tău sunt serios prejudiciate. 6 minute înseamnă moarte sigură!

Cireşele – pericolul dulce!

Cireşele pot să ne omoare? Pot şi o vor face dacă le consumi în exces. Din cauza sâmburilor de cireşe, care conţin cianură. Dacă ingeram, din greşeală, un sâmbure de cireaşă, nu te panica, dar nici nu repeta figura! Fii foarte atent/a, câteva grame de sâmburi de cireşe sunt de ajuns pentru a provoca moartea.

Alcoolul băut în exces…te ucide!

13 shoturi de lichior, băute unul după altul, pot să te omoare! Structura creierului este alterată, iar funcţiile neurologice nu mai răspund aşa cum trebuie. Asta poate cauza încetinirea unor zone ale corpului responsabile cu respiraţia şi bătăile inimii.

Nivelul decibelilor îţi poate scurta viaţa!

Îţi place să asculţi muzică la un volum asurzitor? Tot ce trece de 185 de decibeli este considerat fatal pentru oameni.

Apă minerală, un alt inamic de temut

Apă minerală este un pericol mai greu de depistat – nu te gândeşti că simplul fapt că o consumi poate să te ucidă. O cantitate mare de apă minerală (aproximativ 6 litri), poate să determine umflături grave, crize, dureri de cap, comă sau moarte.

Tags : alimentecantitateconsumdozein ce cantitateletalelichidemoarte sigura