close
DE ZI CU ZI

Cel mai modern FRIGIDER! Iti pastreaza alimentele proaspete fara a avea nevoie de nici un fel de electricitate!

14

Nu cu mult timp în urmă, chiar înainte de frigidere și de energia electrică a existat, o gaura in pamant, unul dintre multele moduri în care oamenii își păstrau proviziile.

Ce părere aveți despre punerea în aplicare a acestui sistem astăzi?

Am văzut o idee super-simplă, care ar putea economisi bani și de asemenea, ar putea salva mediul înconjurător. În zilele noastre oamenii au devenit prea dependenți de aparatele moderne și probabil, le este greu să-și imagineze că-și pot păstra mâncarea si băuturile la frigider, fără nicio sursă de curent electric. Designerul olandez, Floris Schoonderbeek, a construit pentru marca Weltevree, frigiderul subteran. Pentru a instala structura circulară, a fost săpată o gaură în pământ, izolația păstrând alimentele la aproximativ 10°C tot timpul anului, fără a fi necesară energia electrică, poate dacă vrei doar pentru a ilumina ceea ce este în interior.

Frigiderul este de 2,2 metri în diametru și are o capacitate impresionantă de 3000 litri, egala cu cea a 12 frigidere normale. Are rafturi din lemn și un șir subțire de lumini. Practic, este mediul perfect pentru a înmagazina  produse alimentare și băuturi, menținându-le proaspete și sănătoase. Un alt avantaj este legat de volumul său.

Uită-te la cum arată în imaginile de mai jos și spune-ne părerea ta!

sursa foto: Pinterest

Urmareste video-ul in care desginerul vorbeste despre inventia sa!

SURSA

Tags : frigidersubteran