close
DE ZI CU ZI

Ce stiti despre “f*ck you”?

c22a7500819334fc27dde70fa165eaa1

F*ck you – Este unul dintre cele mai vechi gesturi de insultă cunoscute vreodată. Degetul mijlociu este penisul, iar degetele chircite de ambele părţi sunt testiculele.  Vezi mai jos intreaga istorie a acestui semn.

Romanii aveau propria denumire, respectiv “digitus impudicus”-adică degetul neruşinat, indecent sau insultător.
fuckyouIstoricul roman Tacitus scrie că triburile germanice le arătau degetul soldaţilor romani, iar mai devreme, grecii foloseau degetul mijlociu pentru a face referire la organul genital masculin, cum a fost cazul dramaturgului Aristofan.

În ziua de azi este ceva jignitor să arăţi cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea altă semnificaţie. Înaintea bătăliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipând victoria lor asupra Angliei, au decis să le taie degetul mijlociu tuturor soldaţilor luaţi prizonieri. Asta pentru că fără degetul mijlociu le va fi imposibil să mai tragă cu arcul şi astfel să mai ia parte la vreo luptă pe viitor. Însă francezii au pierdut acea bătălie iar soldaţii englezi îi batjocoreau arătându-le degetul mijlociu, pe care aceştia intenţionaseră să li-l taie. Si de aici, îşi are originea această jignire…dar lumea în ziua de azi a transformat-o într-o altă semnificaţie. Acum poate avea mai multe înţelesuri, simbolizând protestul, furia sau chiar exaltarea.

Autor: Dan Ioanițescu

Tags : fuck yougestinsultaistoriepenissemntesticule