close
CLASSY

Cum te imbraci cand…

skinny 1

Esti slab – volumul lipsa din constitutia ta poate fi suplinit prin suprapunerea de straturi texturale in sezonul de toamna-iarna, respectiv prin purtarea culorilor deschise pe toata perioada sezonului de primavara-vara.

skinny 1A se uzita tot ceea ce are ca si constructie “la doua randuri” (double breasted). Cei slabi au, de obicei, un gat inalt si subtire, de aceea camasa ar trebui sa fie una cu guler inalt care sa aplaneze aceasta problema. Pantofii purtati de cei slabi sunt unii cu talpa subtire care sa faca purtatorul “sa pluteasca” pe suprafata solului.

Orice adaos la orizontala tinutei: papioane, cravate, esarfe, curele, trench-uri cu prindere la cordon sunt binevenite. De asemenea, de accesat zona imprimeurilor dense, patrulatere mari sau imprimeuri geometrice, care adauga volum purtatorului.
skinny 2

Esti gras – in cazul celor grasi, pariul de baza este reprezentat de verticala subiectului, care trebuie alungita, respectiv de mutarea atentei privitorului din zona taliei, unde burta este proeminenta, catre alte centre de interes ale vestimentatiei.
fat 1In acest caz special, cei grasi trebuie sa acorde o atentie sporita zonei reprezentate de gat, cap si piept: revere late, inalte, un “V” frontal pronuntat la nivelul sacoului, camasa cu guler jos (gatul fiind, de obicei, scurt si gros in cazul persoanelor supraponderale), un accesoriu la gat – cravata, papion, esarfa, respectiv o batista in buzunarul de la piept.
fat 2Daca aceste considerente se completeaza cu o ingrijire adecvata a tenului facial si a parului, atentia privitorului se va distribui catre zona superioara a corpului. Adaugand o pereche de pantofi cu talpa groasa (welted shoes), respectiv inlaturand cureaua si montand bretele, purtatorul este perceput invariabil mai slab si mai inalt.

 

Simplu, nu? 🙂

Autor: Cezar IonascuDomni de Romania/Consiglieri

Tags : cand esticlasiccumgrasimbracimasculinsaslabstiltevestimentar